13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a pierdut 542 milioane de dolari prin lansări de rachete eşuate

Rusia a pierdut 542 milioane de dolari prin lansări de rachete eşuate

“În această perioadă au avut loc 11 lansări eşuate de aparate spaţiale. Prejudiciul adus Rusiei a fost de 35 de miliarde de ruble (de trei ori mai mult decât s-a cheltuit pe asigurări), se arată în textul publicat marţi de buletinul oficial al guvernului.

Aproximativ 20 de miliarde de ruble (aproximativ 310 milioane de dolari) din prejudicii au fost compensate de firmele de asigurări, dar în acelaşi timp au existat şi lansări eşuate neacoperite de asigurări.

“Ca urmare a acestor avarii agenţia spaţială rusă Roscosmos a suferit prejudicii de 10 miliarde de ruble (155 milioane de dolari), fără a fi găsit surse pentru a putea fi compensate”, notează textul.

În mod special se menţionează avaria suferită în 2013 de o rachetă Proton-M având la bord trei sateliţi Glonass-M, a cărei lansare nu era acoperită de asigurare şi care a presupus daune de 5 miliarde de ruble (aproximativ 77,5 milioane de dolari).

În actuala perioadă până în 2021, Roscomos prevede lansarea în total al 56 de aparate spaţiale de uz civil, inclusiv opt nave cu echipaj Soyuz.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă