Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Rusia a denumit noile arme ale lui Putin după votul publicului

Rusia a dezvăluit denumirile pentru o nouă generaţie de rachete nucleare, pe care preşedintele Vladimir Putin le-a caracterizat drept invincibile, după ce peste şapte milioane de persoane au luat parte la un vot neobişnuit organizat de către armata rusă, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2018 - 15:39

Denumirile includ ''Perevest'', după numele unui călugăr războinic medieval, pentru un laser şi ''Burevestnik'', după numele unei păsări de mare, pentru o rachetă de croazieră.

Sistemul de arme, pe care Putin l-a dezvăluit în această lună, într-un discurs belicos privind starea naţiunii, include o rachetă de croazieră cu încărcătură nucleară, o dronă subacvatică cu încărcătură nucleară şi o armă cu laser.

Putin a recurs deseori la retorica militaristă pentru a mobiliza sprijinul şi pentru a-şi susţine povestea potrivit căreia Rusia este sub asediul Occidentului şi unii critici se plâng că discursul public seamănă tot mai mult cu cel al unei ţări în război.

Punctul culminant al votului privind ''numele armei'' survine în contextul temerilor - atât din Rusia cât şi din Occident - referitoare la o nouă cursă a înarmării, despre care se spune că Putin şi preşedintele american Donald Trump n-o doresc, şi după ce liderul de la Kremlin a obţinut o victorie triumfătoare odată cu realegerea sa pentru un nou mandat.

Ministerul rus al Apărării a cerut opiniei publice să se pronunţe în legătură cu denumirile sistemului de arme printr-un vot online, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, şi a făcut cunoscute rezultatele joi seara la televiziunea publică.

Lauda lui Putin în legătură cu noile sale arme a fost întâmpinată cu scepticism la Washington, unde oficialii se îndoiesc că Rusia a adus noi capabilităţi arsenalului său nuclear, în afară de cele pe care armata americană şi agenţiile de spionaj deja le cunosc.

Printre denumirile sugerate pentru sistemele de arme, care nu au devenit însă varianta finală, au figurat: ''Stalin'', după numele dictatorului sovietic, şi ''Palmyra'', numele oraşului sirian la a cărui cucerire, de la gruparea Stat Islamic, forţele ruseşti l-au ajutat pe preşedintele Bashar Al-Assad.

Comentarii

loading...