16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a anunțat primele cazuri de coronavirus, pe teritoriul său

Rusia a anunțat primele cazuri de coronavirus, pe teritoriul său

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor a sfătuit cetăţenii să se abţină de la a se saluta unii pe alţii prin strângeri de mâini, săruturi sau îmbrăţişări şi să poarte măşti medicale în locurile publice aglomerate, în încercarea de a stopa răspândirea virusului pe teritoriul Rusiei.

Rusia, care are legături apropiate cu China, ţara sa vecină din sud-est, a impus restricţii la graniţă în scopul prevenirii răspândirii epidemiei.

Rospotrebnadzor, autoritatea naţională din domeniul protecţiei consumatorilor, a îndemnat firmele care au angajaţi de naţionalitate chineză să le extindă perioadele de concediu pe termen nelimitat în cazul în care aceştia se află deja în China.

Autoritatea a emis totodată noi instrucţiuni privind igiena prin care cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi prindă la spate părul lung, să evite atingerea mânerelor uşilor şi balustradelor din spaţiile publice şi să evite contactele apropiate cu persoanele care prezintă simptome de gripă.

Rusia a anunţat miercuri că îşi va menţine închisă graniţa terestră cu China pentru pietoni şi vehicule.

Transportul feroviar de marfă va continua să se desfăşoare între cele două ţări, cursele aeriene directe se vor desfăşura în mod obşinuit, iar trenul de pasageri care circulă între Moscova şi Berlin va efectua în continuare curse.

Bilanţul deceselor în urma epidemiei cu noul coronavirus a ajuns vineri la 213 în China, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat stare de urgenţă la nivel global.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă