10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalRudy Giuliani: Kim Jong-Un a implorat "în genunchi" ca summit-ul cu Trump...

Rudy Giuliani: Kim Jong-Un a implorat “în genunchi” ca summit-ul cu Trump să aibă loc

“Ei spuneau că ei (nord-coreenii) intenţionau să declanşeze un război nuclear împotriva noastră, că vor lupta împotriva noastră într-un război nuclear”, a declarat Rudy Giuliani, într-o conferinţă a investitorilor la Tel Aviv, potrivit cotidianului american.

“Noi (Statele Unite) am spus că nu avem de gând să organizăm un summit în aceste circumstanţe”, a afirmat el despre întâlnirea care a fost anulată la sfârşitul lunii mai de către Washington înainte de a fi reprogramată, aşa cum s-a planificat iniţial pentru 12 iunie, în Singapore.

“Ei bine, Kim Jong-Un a revenit în genunchi şi a implorat ca ea să aibă loc, este de altfel exact poziţia în care acesta trebuie pus”, a spus Giuliani, apreciind că acum, după reprogramarea summitului, americanii au o poziţie dominantă.

Ministrul de externe din Singapore începe joi o vizită oficială de două zile în Coreea de Nord, în timp ce pregătirile se accelerează în oraşul-stat pentru summitul istoric Trump-Kim, care va avea loc în mai puţin de o săptămână.

SUA au comunicat că pregătirile pentru summit-ul de pe 12 iunie dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un în Singapore decurg bine.

Casa Albă a transmis că cei doi se vor întâlni la ora locală 9:00 şi că Trump este informat zilnic cu privire la stadiul pregătirilor. Totuşi, sancţiunile împotriva Coreei de Nord nu vor fi ridicate până când ţara nu va renunţa la arsenalul său nuclear.

Cu doar o săptămână înainte de summit, foarte puţine detalii sunt cunoscute despre întâlnire, nefiind clar până la această oră, unde în oraş vor avea loc discuţiile.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders a declarat că preşedintele „a primit informări zilnice privind Coreea de Nord de la echipa sa de securitate naţională”.
Întrebată dacă SUA vor continua politica lui Trump de a pune „presiune maximă” pe Phenian, Sanders a adăugat că această viziune nu s-a schimbat.

„Sancţiunile sunt valabile, sunt foarte puternice şi nu vom renunţa la ele până când nu va avea loc o dezarmare nucleară a Coreei de Nord”, a precizat ea.

 
Trump a susţinut că politica sa de „presiune maximă” a adus Coreea de Nord la masa negocierilor. Totuşi, după o întâlnire la Casa Albă cu un oficial nord-coreean, preşedintele american a declarat că nu doreşte să mai folosească acest termen, pentru că cele două părţi „se înţeleg bine”.

Cele mai citite

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă