15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRomânia va participa astăzi la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

România va participa astăzi la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

Potrivit presei israeliene, România va fi reprezentată la recepţia din această seară de la Ierusalim organizată cu ocazia inaugurarii ambasadei americane. Haaretz precizează că România şi Austria sunt percepute ca fiind „prietenoase” faţă de politica Guvernului Benjamin Netanyahu.

Iniţial, Bulgaria a anunţat şi ea că îşi va trimite ambasadorul la ceremonie, însă ulterior a oferit un răspuns neclar Ministerului israelian de Externe.

În total, 30 de state din cele 86 care au misiuni diplomatice în Israel au acceptat invitaţia de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim.

Germania, Polonia, Rusia şi Polonia au refuzat să participe la eveniment.

Anterior, România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziţia adoptată de cele trei state.

Ministerul palestinian de Externe spune că poziţia celor trei ţări contravine politicii UE, iar acţiunea lor împotriva unei astfel de declaraţii comune este “o încălcare clară a Dreptului internaţional, a rezoluţiilor ONU, a Convenţiilor de la Geneva şi a principiilor privind drepturilor omului”, adăugând totodată că un astfel de gest încurajează “autorităţile israeliene ocupante să continue să încalce Dreptul internaţional”.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă