Sediul MAE

România anunță că a trimis vaccinuri anti - Covid pentru Transnistria

Ambasada României la Chișinău a anunțat că, din cantitatea totală de vaccin anti - Covid donată Republicii Moldova, o parte este destinată Transnistriei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2021 - 12:23

Ambasada României la Chișinău a anunțat că, din cantitatea totală de vaccin anti - Covid donată de România Republicii Moldova, o parte este destinată Transnistriei.

După cum se știe, regiunea transnistreană, deși face parte juridic din Republica Moldova, nu mai este sub controlul guvernului legitim de la Chișinău. 

Cu toate acestea, "din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele: 1810 doze de vaccin AstraZeneca; 100000 buc. măști chirurgicale; 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3; 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă; 500 perechi încălțăminte de protecție; 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie", precizează un comunicat al Ambasadei României, postat pe o rețea de socializare.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, "până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău".

Comentarii