11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRomânia anunță că a trimis vaccinuri anti - Covid pentru Transnistria

România anunță că a trimis vaccinuri anti – Covid pentru Transnistria

Ambasada României la Chișinău a anunțat că, din cantitatea totală de vaccin anti – Covid donată de România Republicii Moldova, o parte este destinată Transnistriei.

După cum se știe, regiunea transnistreană, deși face parte juridic din Republica Moldova, nu mai este sub controlul guvernului legitim de la Chișinău. 

Cu toate acestea, “din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele: 1810 doze de vaccin AstraZeneca; 100000 buc. măști chirurgicale; 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3; 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă; 500 perechi încălțăminte de protecție; 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie”, precizează un comunicat al Ambasadei României, postat pe o rețea de socializare.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, “până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă