Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România a participat la o operaţiune împotriva ISIS

România a participat la o operaţiune împotriva reţelei teroriste Stat Islamic/ Europol a coordonat o "razie multinaţională simultană".

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

27.04.2018 - 17:24

Oficiul European de Poliţie (Europol) a anunţat vineri că mai multe state, inclusiv România, au participat la o operaţiune internaţională ce a vizat site-urile de propagandă ale organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul postului BBC, citat de Mediafax.

Specialişti în domeniul cibernetic din mai multe ţări europene, Canada şi Statele Unite au atacat mai multe site-uri ale organizaţiei Stat Islamic, inclusiv agenţia de ştiri Amaq.

Europol a coordonat o "razie multinaţională simultană" împotriva site-urilor grupului Stat Islamic, confiscând mai multe probe digitale şi servere. Printre statele membre UE, care au participal la operaţiunea desfăşurată pe 25 şi 26 aprilie, se numără şi România, alături de Belgia, Bulgaria, Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Membrii Stat Islamic ar putea fi identificaţi mai uşor în urma operaţiunii.

Agenţia Amaq, principalul furnizator de ştiri privind Stat Islamic, a fost vizată şi de operaţiuni anterioare.

Rob Wainwright, directorul executiv al Europol, a declarat că ultima operaţiune a afectat capabilitatea organizaţiei Stat Islamic de a disemina propagandă şi de a radicaliza tinerii.

La sfârşitul lunii martie, Europol a anunţat că peste 1.000 de militanţi din statele membre ale Uniunii Europene luptă pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, iar 800 dintre aceştia provin din Balcani.

Comentarii