16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRolul decisiv jucat de Irak în uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi

Rolul decisiv jucat de Irak în uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi

”O secţie specializată a lucrat timp de un an” şi ”serviciul naţional de informaţii a reuşit (…) să localizeze ascunzătoare” lui Baghdadi şi ”datorită acestui lucru operaţiunea americană a fost realizată”, se arată într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte, anunţând uciderea liderului organizaţiei Statul Islamic, preşedintele american Donald Trump a mulţumit Irakului, printre alte ţări.

O sursă din cadrul serviciului de informaţii irakian a declarat pentru AFP că acesta monitoriza deplasările lui Baghdadi în Siria şi a reuşit în cele din urmă să-l localizeze printr-un apel telefonic al uneia dintre soţiile sale, care se afla cu el.

Un al doilea oficial irakian a adăugat că serviciul de informaţii irakian a folosit de asemenea informaţii obţinute de la două femei aflate în detenţie în ţară, una dintre soţiile liderului jihadist şi soţia unuia dintre colaboratorii săi foarte apropiaţi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, posturile americane de televiziune CNN şi ABC au relatat despre acest raid care l-a vizat pe Abu Bakr al-Baghdadi, considerat responsabil de multiplele atentate sângeroase din întreaga lume.

CNN a relatat că sunt în derulare teste care să confirme oficial moartea liderului grupării jihadiste, care şi-ar fi detonat vesta plină cu explozibili avută asupra sa pentru a se sinucide în momentul raidului.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă