Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Robert Mueller declară în Congres că Trump a dorit să îl concedieze

Robert Mueller, fostul procuror special a declarat că preşedintele american Donald Trump a vrut sa îl concedieze din cauza investigaţiei sale despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2019 - 21:15

După ce a fost întrebat la o audiere în faţa Camerei Reprezentanţilor a Congresului american dacă Trump a vrut să îl concedieze, Mueller a făcut referire la raportul său şi a răspuns: „Aşa scrie în raport şi da, susţin în continuare acest lucru”.

În ceea ce priveşte raportul care prezintă concluziile anchetei privind o posibilă implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump să câştige, Mueller a afirmat: „Concluziile indică faptul că preşedintele nu a fost exonerat privind faptele pe care le-ar fi comis. Nu acest lucru arată raportul”.

Procurorul special a condus, timp de doi ani, o anchetă complexă cu scopul de a stabili dacă Rusia a cooperat cu echipa de campanie a lui Donald Trump în vederea alegerii candidatului republican în 2016.
În raportul său de anchetă, de peste 400 de pagini, făcut public în aprilie, Robert Mueller a conchis că nu există ”probe suficiente” ale vreunei înţelegeri, în pofida unor numeroase contacte între Moscova şi apropiaţi ai lui Trump.
El prezintă, de asemenea, presiuni tulburătoare exercitate asupra anchetei sale de către şeful statului, iar mai mulţi oficiali din cadrul opoziţiei democrate reclamă de atunci deschiderea unei proceduri în vederea destiturii (impeachment) lui Trump.

Comentarii

loading...