8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalRobert Mueller anunţă încheierea anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile americane

Robert Mueller anunţă încheierea anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile americane

„Închidem oficial biroul procurorului special. De asemenea, eu îmi dau demisia pentru a mă întoarce în a lucra în sectorul privat”, a afirmat Mueller.
 
Raportul lui Mueller a fost publicat în martie după 22 de luni de investigaţii cu privire la legături între Rusia şi echipa de campanie a lui  Donald Trump.
 
Mueller a oferit detalii cu privire la cele două secţiuni ale raportului; în prima, el a afirmat că există dovezi cu privire la implicarea Rusiei în alegeri. În a doua parte el s-a concentrat pe o posibilă obstrucţionare a justiţiei din partea lui Trump.
 
„După investigaţia cu privire la obstrucţionarea justiţiei, dacă am fi fost încrezători că preşedintele nu a comis o infracţiune, am fi spus acest lucru”, a afirmat el.
 
El a explicat că, din cauza unei politici mai vechi, preşedintele nu poate fi pus sub acuzare pentru o infracţiune în timpul mandatului.
 
Drept urmare, „punerea sub acuzare a preşedintelui nu este o opţiune pe care am putea să o luăm în considerare”, a precizat Mueller.
 
Comentariile lui Mueller după ce el a fost pus sub presiune pentru a depune mărturie în faţa Congresului.
 
Mueller a informat că nu va depune mărturie în faţa Congresului: „Raportul este mărturia mea”.
 
Procurorul general William Barr a publicat un rezumat al raportului lui Mueller, susţinând că nu a existat nicio colaborare între Trump şi Rusia.
 
Barr a afirmat şi că nu există destule dovezi care să ateste că Trump a obstrucţionat justiţia.
 
Însă Mueller nu a fost de acord cu rezumatul oferit de Barr, afirmând într-o scrisoare privată că rezumatul „nu conţine contextul, natura şi substanţa investigaţiei”, conform Washington Post.
 
O versiune cenzurată a raportului a fost publicată în aprilie. În raport Mueller precizează că nu se poate ajunge la concluzia că Trump a obstrucţionat justiţia însă avertizează că acest lucru nu înseamnă că Trump este exonerat.
 
După publicarea raportului, Barr a numit un procuror pentru a analiza originile investigaţiei lui Mueller, după mai multe acuzaţii ale lui Trump, care a afirmat că întreaga anchetă este o farsă.

 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă