20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRisc de avalanșe în Munții Alpi. Peste 100 de cabane pot fi...

Risc de avalanșe în Munții Alpi. Peste 100 de cabane pot fi evacuate

În ce priveşte traficul rutier, întreaga vale Chamonix în direcţia Elveţia este închisă circulaţiei iar numeroase localităţi au rămas izolate.

“Situaţia este ieşită din comun! A căzut o cantitate de precipitaţii echivalentă a 5 luni în doar 45 de ore. Iar zăpada acumulată pe culmi este foarte mare, ceea ce se întâmplă o dată la 15 ani”, a declarat Eric Fournier, primarul din Chamonix.

După primele evacuări, care au avut loc sâmbătă, au urmat alte cabane aflate la baza versanţilor cu risc de avalanşă. “Sunt vizate peste 100 de cabane. Nu sunt toate ocupate în această perioadă a anului”, a spus el.

“Peste o mie de ocupanţi şi proprietari au fost contactaţi la mijlocul zilei. Le-am cerut să rămână în case şi să închidă obloanele de pe faţadele expuse”, a precizat primarul din Chamonix.

Întregul domeniu schiabil este închis.

Este a doua oară în iarna aceasta când masivul Mont-Blanc este vizat de un risc maxim de avalanşe (5/5).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă