Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Riga: Un cor de peste 16.000 de persoane a cântat pentru celebrarea independenţei Letoniei

Peste 16.000 de persoane au cântat în cor, duminică, la Riga, pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a independenţei Letoniei, în cadrul unui cunoscut festival de cântece şi dansuri organizat în acest mic stat baltic, informează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 10:22

"După o săptămână de repetiţii, suntem destul de obosiţi", a declarat Aija Rijniece, una dintre coriste, înainte de a intra pe scenă într-un costum popular în culori vii.

Potrivit organizatorilor, această a 26-a ediţie a Festivalului leton de cântece şi dansuri a atras aproape 500.000 de spectatori timp de nouă zile, la Riga, într-un amfiteatru imens, amplasat în pădure.

Sâmbătă seara, peste 18.000 de dansatori folclorici au captivat publicul, în pofida competiţiei făcute de meciul de fotbal Rusia-Croaţia, din sferturile Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Timp de peste o săptămână, peste 40 de mii de cântăreţi şi dansatori - reprezentând 2% din populaţia Letoniei - au participat la această importantă manifestare artistică, organizată la fiecare cinci ani.

Tradiţia datează din 1873, din timpul regimului ţarist. După Revoluţie, Letonia şi-a declarat independenţa pe 18 noiembrie 1918, însă această libertate a fost una de scurtă durată. Ţările baltice au fost ocupate de URSS în 1940, apoi cucerite de Germania nazistă în 1941, înainte de a trece din nou sub controlul Moscovei în 1944.

Comentarii

loading...