22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalRiga: Un cor de peste 16.000 de persoane a cântat pentru celebrarea...

Riga: Un cor de peste 16.000 de persoane a cântat pentru celebrarea independenţei Letoniei

“După o săptămână de repetiţii, suntem destul de obosiţi”, a declarat Aija Rijniece, una dintre coriste, înainte de a intra pe scenă într-un costum popular în culori vii.

Potrivit organizatorilor, această a 26-a ediţie a Festivalului leton de cântece şi dansuri a atras aproape 500.000 de spectatori timp de nouă zile, la Riga, într-un amfiteatru imens, amplasat în pădure.

Sâmbătă seara, peste 18.000 de dansatori folclorici au captivat publicul, în pofida competiţiei făcute de meciul de fotbal Rusia-Croaţia, din sferturile Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Timp de peste o săptămână, peste 40 de mii de cântăreţi şi dansatori – reprezentând 2% din populaţia Letoniei – au participat la această importantă manifestare artistică, organizată la fiecare cinci ani.

Tradiţia datează din 1873, din timpul regimului ţarist. După Revoluţie, Letonia şi-a declarat independenţa pe 18 noiembrie 1918, însă această libertate a fost una de scurtă durată. Ţările baltice au fost ocupate de URSS în 1940, apoi cucerite de Germania nazistă în 1941, înainte de a trece din nou sub controlul Moscovei în 1944.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă