11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRezultatele alegerilor din SUA 2020: Trump refuză să accepte și merge în...

Rezultatele alegerilor din SUA 2020: Trump refuză să accepte și merge în instanță

 

“El a organizat o campanie cu privire la valorile pe care le împărtășim în Regatul Unit – decență, integritate, compasiune și forță. Și vreau să o felicit pe Kamala Harris pentru că a fost aleasă vicepreședintă, prima femeie de culoare care a preluat acest rol”, a spus el Keir Starmer.

Liderul opoziției a încercat, de asemenea, să stabilească paralele cu propriul său mesaj electoral: „Victoria lor este una pentru speranță și unitate asupra necinstei și dezbinării. Milioane de americani de toate mediile și vârstele s-au reunit pentru a vota pentru un viitor mai bun și mai optimist. .. Joe Biden și democrații au împărtășit întotdeauna valorile Labour și legăturile dintre cele două partide ale noastre rămân puternice. Aștept cu nerăbdare să aprofundez acest lucru și să stabilesc o relație și mai puternică între Marea Britanie și SUA. “

 

Într-o declarație de sâmbătă, Trump nu a acceptat rezultatul și, în schimb, a jurat să continue lupta.

 

„Aceste alegeri sunt departe de a fi terminate. Joe Biden nu a fost certificat ca câștigător al niciunui stat, să nu mai vorbim de niciunul dintre cele mai contestate state care se îndreaptă către relatări obligatorii sau state în care campania noastră are provocări legale valide și legitime care ar putea determina învingătorul final ”, a spus președintele.

“Începând de luni, echipa noastră de campanie va începe să se judece în instanță pentru a ne asigura că legile electorale sunt respectate pe deplin și că câștigătorul de drept este așezat”, a adăugat Trump.

Joe Biden a câștigat lupta grea pentru Pennsylvania, potrivit Associated Press, oferind candidatului democrat suficiente voturi electorale pentru a deveni următorul președinte al Statelor Unite.

Victoria lui Biden în Pennsylvania a venit după ce conducerea considerabilă a președintelui Donald Trump în ziua alegerilor a fost redusă în timp ce fostul vicepreședinte a obținut marje uriașe de victorie în buletinele de vot numărate în centrele urbane din Philadelphia și Pittsburgh în ultimele 48 de ore.

Odată cu victoria din Pennsylvania, Biden are acum 284 de voturi electorale, cu mult peste 270 necesare pentru a câștiga președinția. Cu toate acestea, echipa juridică a lui Trump a contestat numărătoarea în Pennsylvania în instanță.

Declarația AP conform căreia Biden a câștigat președinția a venit la aproximativ o oră după ce Trump a ajuns la terenul său de golf din Virginia, chiar peste râul Potomac de la Casa Albă.

În timp ce democrații erau euforici, unii republicani au continuat să susțină posibilitatea ca Trump să poată câștiga. „Din punct de vedere republican, nu suntem convinși că s-a terminat încă”, a declarat Rick Santorum, un fost senator republican din Pennsylvania pentru CNN.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă