Rezultatele alegerilor din SUA 2020: Trump refuză să accepte și merge în instanță

Victoria lui Joe Biden a fost binevenită de politicienii opoziției din Londra. Keir Starmer, liderul partidului laburist, a fost primul politician britanic care a răspuns la rezultatul alegerilor.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

07.11.2020 - 20:09

 

"El a organizat o campanie cu privire la valorile pe care le împărtășim în Regatul Unit - decență, integritate, compasiune și forță. Și vreau să o felicit pe Kamala Harris pentru că a fost aleasă vicepreședintă, prima femeie de culoare care a preluat acest rol", a spus el Keir Starmer.

Liderul opoziției a încercat, de asemenea, să stabilească paralele cu propriul său mesaj electoral: „Victoria lor este una pentru speranță și unitate asupra necinstei și dezbinării. Milioane de americani de toate mediile și vârstele s-au reunit pentru a vota pentru un viitor mai bun și mai optimist. .. Joe Biden și democrații au împărtășit întotdeauna valorile Labour și legăturile dintre cele două partide ale noastre rămân puternice. Aștept cu nerăbdare să aprofundez acest lucru și să stabilesc o relație și mai puternică între Marea Britanie și SUA. "

 

Într-o declarație de sâmbătă, Trump nu a acceptat rezultatul și, în schimb, a jurat să continue lupta.

 

„Aceste alegeri sunt departe de a fi terminate. Joe Biden nu a fost certificat ca câștigător al niciunui stat, să nu mai vorbim de niciunul dintre cele mai contestate state care se îndreaptă către relatări obligatorii sau state în care campania noastră are provocări legale valide și legitime care ar putea determina învingătorul final ”, a spus președintele.

"Începând de luni, echipa noastră de campanie va începe să se judece în instanță pentru a ne asigura că legile electorale sunt respectate pe deplin și că câștigătorul de drept este așezat", a adăugat Trump.

Joe Biden a câștigat lupta grea pentru Pennsylvania, potrivit Associated Press, oferind candidatului democrat suficiente voturi electorale pentru a deveni următorul președinte al Statelor Unite.

Victoria lui Biden în Pennsylvania a venit după ce conducerea considerabilă a președintelui Donald Trump în ziua alegerilor a fost redusă în timp ce fostul vicepreședinte a obținut marje uriașe de victorie în buletinele de vot numărate în centrele urbane din Philadelphia și Pittsburgh în ultimele 48 de ore.

Odată cu victoria din Pennsylvania, Biden are acum 284 de voturi electorale, cu mult peste 270 necesare pentru a câștiga președinția. Cu toate acestea, echipa juridică a lui Trump a contestat numărătoarea în Pennsylvania în instanță.

Declarația AP conform căreia Biden a câștigat președinția a venit la aproximativ o oră după ce Trump a ajuns la terenul său de golf din Virginia, chiar peste râul Potomac de la Casa Albă.

În timp ce democrații erau euforici, unii republicani au continuat să susțină posibilitatea ca Trump să poată câștiga. „Din punct de vedere republican, nu suntem convinși că s-a terminat încă”, a declarat Rick Santorum, un fost senator republican din Pennsylvania pentru CNN.

Comentarii