Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Varna (Foto: Varna Holiday)

Reuniunea UE - Turcia se desfăşoară în Bulgaria. Care sunt temele sensibile

Reuniunea liderilor UE şi ai reprezentanţilor Turciei se desfăşoară luni, 26 martie, la palatul Euxinograd din Varna (Bulgaria), a anunţat Consiliul European.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2018 - 12:36

La reuniune vor participa Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, și Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei.

„Suntem gata să cooperăm cu Turcia, iar la Consiliul European din martie vom vedea dacă sunt îndeplinite condițiile pentru a organiza cu Turcia reuniunea liderilor de la Varna din 26 martie”, anunţa președintele Donald Tusk în februarie, în urma summitului informal al UE.

Potrivit agenţiei bulgare Novinite, printre temele care se discută la Varna se numără liberalizarea vizelor, componenta financiară a crizei refugiaţilor şi lupta contra terorismului.

În paralel cu reuniunea UE - Turcia, la Varna este planificată şi o întâlnire separată Erdogan - Borisov.

Comentarii