Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhiva

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacurile comise în trei biserici din Indonezia

Potrivit agenţiei Amaq, ce aparţine grupării jihadiste, atacurile au fost comise de membri ai reţelei Stat Islamic, transmite Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2018 - 16:02

Poliţia indoneziană a precizat că atacurile au fost efectuate de membrii unei familii, precizând că o femeie alături de doi copii a declanşat o bombă într-o biserică, iar soţul acesteia alături de alţi trei dintre copiii familiei au comis celelalte două atacuri.

Cel puţin 11 oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia. Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanţă în biserica Diponegoro, iar trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Alţi patru oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Indonezia, cea mai populată ţară musulmană din lume, se află în stare alertă după o serie de atacuri comise în ultimii ani - între care unele revendicate de SI şi adesea comise de filiala locală, Jamaah Anshar Daulah.

Evenimentele de duminică intervin la câteva zile după începutul Ramadanului în lumea musulmană.

Intoleranţa religioasă a crescut în ultimii ani în Indonezia, ţară cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmană, dar care numără şi minorităţi ca budişti, hinduşi şi mai ales creştini.

Comentarii