24 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalRepublica Moldova aderă la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, anunță noul...

Republica Moldova aderă la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, anunță noul ministru de Interne de la Chișinău

Republica Moldova va semna acordul de participare la Mecanismul de Protecție Civilă al UE, a anunțat noul ministru de Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros.

Colonelul Adrian Efros și-a prezentat prioritățile în calitate de ministru de Interne, într-o conferință de presă susținută la Chișinău.

„Știm că după aprobarea deschiderii negocierilor de aderare, se vor intensifica interacțiunile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, statele membre, agențiile și rețelele Uniunii. Cu alte cuvinte, înțelegem că volumul implicării necesare,se amplifică considerabil și treptat, dar împreună desigur vom reuși. De aceea, este necesar să ne mobilizăm pentru a grăbi implementarea proiectelor existente și identificarea oportunităților de finanțare pentru noi inițiative dar, toate, bine conturate, cu livrabile și termene clare menite să asigure trasabilitate. 

Eforturile depuse de echipă în perioada premergătoare, vor fi răsplătite în toamnă cu semnarea acordului de participare la Mecanismul de Protecție Civilă al UE – o piatră de temelie în colaborarea cu UE și încă un pas spre aderarea în marea familie Europeană. Îmi propun, să asigur continuitatea și astfel multiplicarea număruluimecanismelor utilizate la nivelul UE la care să participe și Republica Moldova. Fiindcă mai multă fuziune cu mecanismele UE înseamnă în primul rând sporirea calității vieții cetățenilor noștri”, a declarat noul ministru de Interne al Republicii Moldova.

Adrian Efros a fost numit ministru de Interne al Republicii Moldova în iulie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă