20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRepublica Cehă: A început votul în alegerile municipale şi senatoriale

Republica Cehă: A început votul în alegerile municipale şi senatoriale

Scrutinul este considerat un test important pentru partidul populist la putere ANO, condus de prim-ministrul Andrej Babis.

Secţiile de votare au fost deschise la ora 14.00 (12.00 GMT). Cei 8,4 milioane de alegători din toată ţara au timp până sâmbătă după-amiază să îşi exprime votul. Rezidenţii străini din ţările UE sunt de asemenea eligibili să voteze la alegerile municipale.

Senatorii din 27 dintre cele 81 de circumscripţii ale Republicii Cehe candidează de asemenea pentru a fi realeşi, cu un posibil vot într-un al doilea tur de scrutin stabilit pentru săptămâna viitoare.

Partidul social-democrat ceh (CSSD), partenerul mai mic în guvernul de coaliţie, ar putea să-şi piardă majoritatea în camera superioară a parlamentului la alegerile senatoriale.

“Acesta ar fi un semnal clar că partidul se află într-o criză profundă”, a declarat Jan Herzmann, cercetător la agenţia de sondaje Factum Invenio, pentru agenţia germană de presă.

Alegerile au loc la un an de la scrutinul legislativ care l-a adus pe Babis la putere.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă