4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalReprezentantul Papei în Franţa, vizat într-o anchetă cu privire la ”agresiuni sexuale”

Reprezentantul Papei în Franţa, vizat într-o anchetă cu privire la ”agresiuni sexuale”

Monseniorul Luigi Ventura este suspectat că a pipăit un angajat al Primăriei Parisului, care-l primea, în cadrul unei ceremonii la Primărie, a declarat pentru AFP o sursă judiciară, confirmând o informaţie dezvăluită de cotidianul Le Monde.

”A avut loc un incident în cadrul urărilor adresate autorităţilor diplomatice şi, rapid, s-a luat decizia de a fi semnalat procurorului Republicii”, a declarat Patrick Klugman, viceprimarul însărcinat cu relaţiile internaţionale.

”În cadrul acestor urări, un agent municipal a fost victima, în mod repetat, în trei rânduri, a unor atingeri sexuale, a mâinilor, feselor, destul de evidente, inclusiv o dată în faţa unui martor”, a declarat o sursă din anturajul primăriei pentru AFP.

Nunţiul apostolic, primit de un cadru tânăr din Delegaţia Generală însărcinată cu Relaţii Internaţionale (DGRI), şi-ar fi lăsat ”în mai multe rânduri” o mână să întârzie asupra unui salariat.

Tânărul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, s-a plâns superiorilor săi ierarhici. El lucrează la DGRI în cadrul Primăriei.

Un diplomat de carieră al Vaticanului, monseniorul Ventura se află în post la Paris din 2009, însărcinat cu relaţiile Sfântului Scaun cu autorităţile franceze, pe de o patrte, şi cu episcopii francezi, pe de alta.

”Nunţiatura nu are nimic de confirmat”, a declarat ea pentru AFP.

Având în vedere funcţiile sale, monseniorul Ventura beneficiază de imunitate diplomatică.

Primăria Parisului a transmis la 23 ianuarie o sesizare procurorului Republicii de la Paris Rémy Heitz, în baza Articolului 40 alCodului Procedurii Penale, care obligă ”orice autoritate constituită, orice ofiţer public sau funcţionar” care află despre o infracţiune sau un delict să-l semnaleze procurorului Republicii.

Primul district al Poliţiei Judicare a fost sesizat în caz.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă