21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalReplica lui Biden: Vom da o ripostă decisivă Rusiei

Replica lui Biden: Vom da o ripostă decisivă Rusiei

Replica lui Biden: Vom da o ripostă decisivă Rusiei. În urma declarației de război a lui Putin, președintele american Joe Biden a anunțat că împreună cu aliații săi va da o ripostă decisivă.

„Președintele Putin a ales un război premeditat care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană,” a spus Biden într-o declarație miercuri seara, potrivit Bloomberg. „Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv.”

Pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei
Spațiul în care va manevra armata rusă

Replica lui Biden: Vom da o ripostă decisivă Rusiei

Biden a adăugat că va discuta cu alți lideri G-7 joi pentru a găsi soluții la criza care se desfășoară.

Pentru duminică era programat un summit între Putin și Biden. Acțiunea a fost mediată de Macron. Liderul de la Casa Albă nu s-a înțeles cu cel de la Kremlin.

citește și: Șapte soluții pentru încetarea conflictului ruso-ucrainean

Ieri, SUA au anunțat primele sancțiuni: închiderea accesului Rusiei pe piețele de capital. Moscova a ripostat, cerând ucrainenilor să depună armele.

Putin a făcut o declarație joi dimineața. A declanșat Operațiuni speciale. A motivat acțiunea drept “denazificarea Ucrainei.” „Vom da o ripostă decisivă Rusiei” – replica președintelui american nu lasă loc la interpretări.

 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Danemarca și Germania construiesc cel mai lung tunel imersat din lume

Cel mai lung tunel imersat din lume va lega Danemarca și Germania, reducând timpul de călătorie între cele două țări atunci când va fi...
00:01:16

„Pleacă acum”, îndemn de la primarul canadian al unui port din Newfoundland în timp ce uraganul lovește

Primarul Brian Button de la Port Aux Basques din Newfoundland a declarat starea de urgență sâmbătă (24 septembrie), după ce furtuna puternică(uraganul) Fiona a...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă