8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRegina Marii Britanii, care împlinește marți 94 de ani, a anulat un...

Regina Marii Britanii, care împlinește marți 94 de ani, a anulat un simbol al sărbătoririi sale

Palatul Buckingham a anunțat că ziua de naștere a Reginei nu va fi marcată de saluturile armelor din cauza coronavirusului.
 
Regina împlinește marți 94 de ani și a decis că acestea nu ar fi „adecvate” într-un astfel de moment.

Este tradițional ca saluturile armelor regale să fie declanșate din diferite locații din Londra și din Marea Britanie de ziua de naștere a monarhului.

Anul acesta, evenimentele au fost anulate, în conformitate cu dorințele reginei.

“Majestatea Sa a dorit să nu fie puse în aplicare măsuri speciale care să permită salutarea armelor, întrucât nu este adecvată în circumstanțele actuale”, a spus o sursă a Palatului Buckingham.

Ea va petrece ziua în privat, la Castelul Windsor, unde ea și Ducele de Edinburgh, 98, sunt protejați. Membrii familiei sunt așteptați să o sune în sistem video în ziua respectivă.

Londra, Marea Britanie,3 iunie 2019. King’s Troop Royal Horse Artillery : Salut cu armă de 82 de rotunde pentru a marca aniversarea încoronării reginei și a sosirii lui Donald Trump la Palatul Buckingham

În Londra, în mod tradițional, saluturile sunt trase din Turnul Londrei și Hyde Park de ziua de naștere a Reginei.
Salutul de bază este de 21 de runde, tras la intervale de 10 secunde.
În Hyde Park, un parc regal, există 20 de runde în plus, ceea ce îl face un salut cu 41 de arme.
De obicei, sunt lansate la amiază de către Artileria Trupei Regale de Cai, de șase arme de câte 13 kilograme, care sunt trase cu viteză de către echipe de cai de pe iarbă. Armele sunt detașate rapid pentru a trage focuri intense care apoi crează un fum alb în aer.
Salutul de la Turnul Londrei este de obicei tras din patru arme de 25 de kilograme, situate pe Tower Wharf, cu fața spre River Thames, de către Onorabila Companie de Artilerie la ora 13:00.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă