26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeInternaționalRegina Elisabeta a Marii Britanii inaugurează o linie de tren ce-i poartă...

Regina Elisabeta a Marii Britanii inaugurează o linie de tren ce-i poartă numele

Regina Elisabeta a Marii Britanii a apărut surprinzător marți (17 mai) la o ceremonie pentru a marca finalizarea mult așteptatei construcțiii pentru o linie de tren din Londra, numită în cinstea ei.

Elizabeth, purtând o pălărie și o haină galben aprins și folosind un baston, a dezvelit o placă la Gara Paddington. I s-au alăturat fiul ei Edward și prim-ministrul Boris Johnson.

Este cea mai recentă ieșire publică pentru monarhul în vârstă de 96 de ani care, în ciuda faptului că a ratat un discurs în parlament săptămâna trecută din cauza problemelor de mobilitate, a participat de două ori la un spectacol de cai la reședința ei de la Castelul Windsor în ultimele zile.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a deschis o linie de tren din Londra ce a costat în jur de 24 miliarde de dolari

Proiectul feroviar de 24 de miliarde de dolari trebuia inițial să fie deschis în decembrie 2018, dar a fost amânat în mod repetat din cauza problemelor cu sistemele de testare și semnalizare de siguranță, chiar înainte de debutul pandemiei.

Denumită inițial „Crossrail”, linia Elizabeth va conecta destinații din vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow și Reading cu Shenfield în est. Se va deschide publicului pe 24 mai.

Regina Elisabeta a II-a va fi absentă marţi de la discursul tronului în parlament, ceremonie solemnă în democraţia britanică, şi va fi înlocuită de Prințul Charles, a anunţat Palatul Buckingham luni seara, evocând „probleme de mobilitate” ale suveranei, potrivit AFP.

„Regina continuă să aibă probleme de mobilitate episodice şi, după consultarea cu medicii săi, a decis – cu părere de rău – să nu participe la discursul tronului”, a indicat palatul într-un comunicat.

Este pentru prima oară în ultimii 60 de ani când regina, în vârstă de 96 de ani, nu va citi discursul tronului, scris de guvern pentru a-şi prezenta priorităţile. Este de asemenea pentru prima oară când prinţul Charles, moştenitorul coroanei, o va înlocui, notează AFP, conform agerpres.ro.

Doar de două ori a lipsit Regina Elisabeta la evenimentul la care Prințul Charles va fi prezent acum în parlament

Regina Elisabeta a II-a nu a ratat această ceremonie decât de două ori în cursul domniei sale, când era însărcinată în 1959 şi în 1963.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cele mai „nedetectabile” tipuri de cancer. Cum să le depistezi înainte de a fi prea târziu chiar dacă nu ai simptome

Însă unele tipuri de cancer sunt mai ușor de depistat decât altele. De exemplu, multe tipuri de cancer de piele pot fi identificate...

complexul își deschide oficial porțile pentru noii chiriași elevând standardele rezidențiale de lux (P)

Complexul care reprezintă cea mai nouă dimensiune a universului Stejarii își așteaptă chiriașii începând din toamna acestui an, anticipând un grad complet de...

Bărbatul care l-a ucis pe celebrul lunetist american Chris Kyle a mărturisit. Ce l-a determinat să comită teribila crimă

Lansat în 2014, filmul regizat de Clint Eastwood se bazează pe viața lui Kyle și a parcursului său pentru a deveni cunoscut drept...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies