Referendum în Irlanda. Premierul pentru liberalizarea avortului

Aproximativ două treimi dintre irlandezii prezenţi la urne au votat la un referendum în favoarea liberalizării avortului, conform primelor rezultate oficiale, ceea ce, în opinia premierului Leo Varadkar, este o 'revoluţie tăcută'.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2018 - 17:51

'Poporul a spus că vrem o Constituţie modernă pentru o ţară modernă, să avem încredere în femei şi să le respectăm pentru a lua decizii bune pentru sănătatea lor', a adăugat premierul irlandez, cunoscut ca fiind homosexual.
Conform rezultatelor parţiale ale referendumului, circa 66% dintre participanţii la referendum au votat în favoarea abrogării unui amendament constituţional introdus în anul 1983 ce restricţionează sever avortul în Irlanda în numele dreptului copilului la viaţă. Rata prezenţei la urne a fost de 62,18%.
Guvernul de la Dublin a propus autorizarea avortului în primele 12 săptămâni de sarcină, perioadă ce poată fi prelungită până la 24 de săptămâni în cazul unor raţiuni de sănătate. Premierul Varadkar a promis că noua legislaţie va fi adoptată înainte de sfârşitul anului. 

Comentarii