15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRecord de căldură în Marea Britanie

Record de căldură în Marea Britanie

Temperaturile ridicate au doborât joi recorduri în Germania, Franţa şi Olanda, pe fundalul valului de caniculă care a cuprins Europa pentru a doua oară în decursul unei luni.

Met Office a precizat joi că, în localitatea Cambridge, a fost înregistrată cea de-a doua cea mai ridicată temperatură din Marea Britanie, de 38,1 grade Celsius.

Vineri, serviciul meteorologic britanic a anunţat, potrivit unor noi date provizorii, că s-au înregistrat 38,7 grade Celsius la Cambridge University Botanic Garden.

Această valoare depăşeşte precedentul record naţional de 38,5 grade Celsius care data din august 2003.

“Temperatura înregistrată ieri la Cambridge University Botanic Garden va trebui analizată şi validată în următoarele zile şi dacă va fi validată, va deveni cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată oficial în Marea Britanie”, a precizat Met Office într-o declaraţie.

Valurile de căldură sunt fenomene meteo extreme, dar cercetările arată că, pe măsură ce planeta este afectată de încălzirea globală, creşte probabilitatea ca acestea să devină mai frecvente.

Potrivit estimărilor Met Office, valurile de căldură intensă s-ar putea produce în medie la fiecare doi ani până la jumătatea secolului.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă