Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Record de căldură în Marea Britanie

Valorile termometrelor au urcat joi în Marea Britanie până la valoarea de 38,7 grade Celsius, un posibil record de temperatură pentru această ţară, potrivit datelor provizorii anunţate vineri de serviciul meteorologic britanic Met Office, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2019 - 21:07

Temperaturile ridicate au doborât joi recorduri în Germania, Franţa şi Olanda, pe fundalul valului de caniculă care a cuprins Europa pentru a doua oară în decursul unei luni.

Met Office a precizat joi că, în localitatea Cambridge, a fost înregistrată cea de-a doua cea mai ridicată temperatură din Marea Britanie, de 38,1 grade Celsius.

Vineri, serviciul meteorologic britanic a anunţat, potrivit unor noi date provizorii, că s-au înregistrat 38,7 grade Celsius la Cambridge University Botanic Garden.

Această valoare depăşeşte precedentul record naţional de 38,5 grade Celsius care data din august 2003.

"Temperatura înregistrată ieri la Cambridge University Botanic Garden va trebui analizată şi validată în următoarele zile şi dacă va fi validată, va deveni cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată oficial în Marea Britanie", a precizat Met Office într-o declaraţie.

Valurile de căldură sunt fenomene meteo extreme, dar cercetările arată că, pe măsură ce planeta este afectată de încălzirea globală, creşte probabilitatea ca acestea să devină mai frecvente.

Potrivit estimărilor Met Office, valurile de căldură intensă s-ar putea produce în medie la fiecare doi ani până la jumătatea secolului.

Comentarii