9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalRD Congo, criza umanitară în vizorul UE. Oficialii trag un semnal de...

RD Congo, criza umanitară în vizorul UE. Oficialii trag un semnal de alarmă

Oficialii de la Kinshasa spun că poziţia comunităţii internaţionale este prea alarmistă, potrivit AFP.

“Deteriorarea crizei în Republica Democrată Congo îngrijorează profund Uniunea Europeană”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Goma (est), comisarul UE pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, care va încheia luni la Kinshasa o vizită de trei zile în RDC.

“Situaţia umanitară se agravează în fiecare zi. Am văzut suferinţe enorme, nevoi umanitare enorme”, a adăugat Stylianides, care s-a întâlnit la Bukavu şi Goma cu victime ale unor grupuri armate şi cu miliţii active în cele două provincii din regiunea Kivu.

Stylianides urmează să se întâlnească luni la Kinshasa cu oficiali congolezi, printre care şi ministrul afacerilor externe. El a afirmat că “va încerca să îi convingă de necesitatea” de a participa la conferinţa de la Geneva din 13 aprilie.

Co-organizată de UE şi ONU, această conferinţă vrea să strângă donaţii de 1,7 miliarde de dolari pentru a finanţa acţiunea umanitară din RDC.

Kinshasa a transmis vineri că nu doreşte să participe la această conferinţă, spunând că nivelul crizei nu este atât de mare pe cât susţine ONU, care a clasat această ţară printre cele care au nevoie urgentă de ajutor, citează AGERPRES.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă