Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

RD Congo, criza umanitară în vizorul UE. Oficialii trag un semnal de alarmă

Criza umanitară se deteriorează în Republica Democrată Congo (RDC), şi-a exprimat duminică îngrijorarea Uniunea Europeană, care urmează să co-prezideze în aprilie o conferinţă a donatorilor la care Kinshasa refuză să participe.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2018 - 17:36

Oficialii de la Kinshasa spun că poziţia comunităţii internaţionale este prea alarmistă, potrivit AFP.

"Deteriorarea crizei în Republica Democrată Congo îngrijorează profund Uniunea Europeană", a declarat, într-o conferinţă de presă la Goma (est), comisarul UE pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, care va încheia luni la Kinshasa o vizită de trei zile în RDC.

"Situaţia umanitară se agravează în fiecare zi. Am văzut suferinţe enorme, nevoi umanitare enorme", a adăugat Stylianides, care s-a întâlnit la Bukavu şi Goma cu victime ale unor grupuri armate şi cu miliţii active în cele două provincii din regiunea Kivu.

Stylianides urmează să se întâlnească luni la Kinshasa cu oficiali congolezi, printre care şi ministrul afacerilor externe. El a afirmat că "va încerca să îi convingă de necesitatea" de a participa la conferinţa de la Geneva din 13 aprilie.

Co-organizată de UE şi ONU, această conferinţă vrea să strângă donaţii de 1,7 miliarde de dolari pentru a finanţa acţiunea umanitară din RDC.

Kinshasa a transmis vineri că nu doreşte să participe la această conferinţă, spunând că nivelul crizei nu este atât de mare pe cât susţine ONU, care a clasat această ţară printre cele care au nevoie urgentă de ajutor, citează AGERPRES.

Comentarii

loading...