Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Casa Albă

Războiul comercial UE-SUA, pe cale să escaladeze. Soluția lui Trump

Uniunea Europeană va taxa bunuri americane de 20 de miliarde euro, dacă SUA introduc tarife pentru importurile de automobile produse pe bătrânul continent.

Mihai Cernea 0 comentarii

25.07.2018 - 11:34

Comisia Europeană pregăteşte o listă de produse americane de import, în valoare totală de aproximativ 20 miliarde de euro, pe care ar urma să le taxeze semnificativ în cazul în care Statele Unite ale Americii vor introduce tarife pentru importurile de automobile din UE, a anunţat miercuri Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Sperăm că nu va trebui să ajungem la asta şi vom găsi o soluţie. Dacă nu, Comisia Europeană pregăteşte o listă mai degrabă lungă de bunuri americane, în valoare de aproximativ 20 miliarde de euro”, a declarat Cecilia Malmstrom într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Dagens Nyheter.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va discuta miercuri, la Washington, cu Donald Trump despre tensiunile comerciale provocate de aceste tarife şi va încerca să dezamorseze conflictul comercial care ameninţă să se agraveze între europeni şi americani.

Juncker nu va prezenta o ofertă comercială specială în timpul discuţiilor cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni Executivul comunitar.

 

Soluția lui Trump pentru conflictul comercial UE-SUA

Înaintea vizitei lui Junker la Casa Albă, Trump a spus, bineînțeles, pe Twitter, ce dorește să obțină de pe urma discuțiilor. „Uniunea Europeană vine mâine la Washington să negocieze o înțelegere pe Comerț. Am o idee pentru ei. Și SUA și UE să renunțe la toate tarifele, barierele și subsidiile! Aceea am putea numi Piața Liberă și Comerț Echitabil! Sper să o facă, noi suntem pregătiți - dar nu o să o facă!”, a scris acesta, ieri, pe rețeaua de socializare.

Juncker, la rândul său, nu este foarte încântat de întrevederea pe care urmează să o aibă cu Trump. „Nu sunt foarte optimist. Îl știu pe domnul Trump destul de bine. L-am întâlnit frecvent și știu cum să mă înțeleg cu el și știu cum își negociază el înțelegerile. Vom negocia ca egali”, a declarat președintele Comisiei Europene pentru televiziunea germană ZDF, citată de AFP.

 

Comentarii