25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalRaytheon - contract de aproape 400 milioane dolari pentru rachete destinate României

Raytheon – contract de aproape 400 milioane dolari pentru rachete destinate României

”Publicat de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune începerea construcţiei primei unităţi Patriot a României. Raytheon a început încă din prima jumătate a anului 2017 să o construiască, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit”, se arată în comunicat.

Raytheon a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori şi a început producţia componentelor esenţiale electronice, pieselor prelucrate şi ansamblelor de circuite de carduri şi cabluri.

“Experienţa obţinută în urma celor 220 de unităţi de lansare pe care le-am produs deja ne va permite să respectăm termenul de livrare a sistemelor Patriot în România. Suntem în plin proces de integrare a industriei româneşti de apărare în reţeaua noastră globală de producţie, astfel încât să putem emite cât mai curând primul ordin de comandă către o companie românească”, a spus vicepreşedinte Apărare Integrată Antiaeriană şi Anti-rachetă în cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare, Tom Laliberty.

Patriot este un element al apărării europene împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, a aeronavelor şi dronelor. Ţări NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda şi Spania au deja sisteme Patriot.

Pe 29 noiembrie 2017, România a semnat o scrisoare de ofertă şi acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a ţară membră NATO care achiziţionează sistemul.

Pe 28 martie 2018, şi Polonia a semnat scrisoarea de ofertă şi acceptare, devenind a 7-a ţară parte din acest club exclusivist.

Totodată, în 7 mai, ministerul suedez al Apărării a anunţat că a primit scrisoarea de ofertă şi acceptare pentru Patriot.

Sistemul Patriot produs de Raytheon este un sistem de apărare anti-rachetă care conţine radare, tehnologie de comandă şi control şi mai multe tipuri de interceptori care lucrează împreună pentru a detecta, identifica şi neutraliza rachete tactice balistice şi de croazieră, drone, aeronave şi alte tipuri de ameninţări aeriene.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă