Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raul Castro (Foto: English News Front)

Raul Castro renunță la funcția de președinte al Cubei

Preşedintele cubanez Raul Castro îşi va ceda postul în aprilie 2018, a anunţat joi Adunarea Naţională, relatează AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2017 - 23:42

Înaintea acestui anunț, Adunarea Naţională a Cubei a adoptat prin vot o amânare cu două luni a scrutinului care urmează să-l desemneze pe succesorul lui Raul Castro.

Alegerea de către Adunarea Naţională a unui Consiliu de Stat, însărcinat să-l aleagă pe viitorul preşedinte, a fost stabilită pentru data de 19 aprilie, a anunţat mass-media cubaneză.

Amânarea scrutinului din februarie în aprilie are loc după amânarea anul acesta a alegerilor locale, prima etapă a alegerilor generale din 2017-2018, ca urmare a trecerii uraganului Irma în septembrie care a devastat o mare parte a insulei.

La propunerea Consiliului de Stat, Adunarea Naţională a prelungit actuala legislatură cu două luni, în cadrul sesiunii sale semestriale începute joi.

Raul Castro, în vârstă de 86 de ani, titular al postului din 2008, a anunţat deja că nu va candida pentru un nou mandat şi că va ceda locul unui lider din noua generaţie.

Plecarea sa va pune capăt unei perioade de şase decenii de putere a fraţilor Castro. El va rămâne însă la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC) până la viitorul congres, prevăzut în 2021. Raul Castro va avea atunci 90 de ani.

Comentarii

loading...