Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raul Castro, întrevedere cu șefa diplomaţiei europene

Federica Mogherini, șefa diplomaţiei europene, și preşedintele Cubei, Raul Castro, au participat la Havana la o vizită oficială, cu scopul de a consolida relaţiile economice şi politice între Blocul comunitar şi statul comunist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2018 - 09:45

Mogherini a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene reprezintă cel mai important partener economic al Cubei şi a anunţat o serie de acorduri comerciale cu regimul de la Havana.

Diplomaţia cubaneză a anunţat că acorduri de cooperare în domeniul energiei regenerabile, agriculturii durabile, culturii şi expertizei, în valoare de 49 de milioane de euro, vor fi semnate în curând. O delegaţie a Băncii Europene de Investiţii va vizita Cuba la sfârşitul lunii ianuarie.

Raul Castro şi Federica Mogherini s-au întâlnit "într-o atmosferă amicală" şi au discutat probleme internaţionale de interes comun, apreciind situatia actuală a relaţiilor bilaterale, potrivit unui comunicat al guvernului cubanez.

Şefa diplomaţiei europene a declarat că blocada economică impusă de Statele Unite împotriva Cubei nu este o soluţie legală şi înrăutăţeşte calitatea vieţii în această ţară, relatează Mediafax.

Comentarii