Racheta Hwasong-15 (Foto: Public Radio International)

Raport: Coreea de Nord va avea rachete care pot lovi Marea Britanie

Coreea de Nord va dezvolta în următoarele luni rachete balistice capabile să atingă teritoriul Marii Britanii, arată datele unui raport publicat, joi, de către Comisia de Apărare a Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, relatează postul Sky News citat de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2018 - 13:47

Potrivit acestui raport parlamentar, regimul de la Phenian va dezvolta ”aproape sigur”, în următoarele 18 luni, rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare ce vor avea capacitatea să lovească şi teritoriul Marii Britanii.

”Este aproape o certitudine că rachetele nord-coreene vor avea capacitatea să atingă teritoriul britanic, dacă actualele programe balistice şi nucleare ale Phenianului vor continua să se dezvolte”, se arată în raportul Comisiei pentru Apărare a Camerei Comunelor.

De asemenea, parlamentarii britanici au atras atenţia că Marea Britanie are o capacitate redusă de apărare, în cazul unui atac lansat de Coreea de Nord.

"Coreea de Nord încă nu a demonstrat că rachetele sale intercontinentale pot fi încărcate cu focoase nucleare, însă au făcut progrese semnificative în ultimii doi ani”, susține raportul Comisiei.

Pe de altă parte, parlamentarii britanici sunt de părere că este ”puţin probabil” ca Phenianul să lanseze un atac nuclear împotriva Marii Britanii, întrucât Coreea de Nord nu percepe Regatul Unit drept o ameninţare.

Coreea de Nord a anunțat, în ultimele luni, că lucrează la un nou tip de rachetă intercontinentală, denumită Hwasong-15. Scopul acestui program militar ar fi - conform propagandei regimului comunist de la Phenian - să poată fi atins cu rachete chiar teritoriul SUA.

Comentarii