Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin stă la putere încă 16 ani. 70 la sută dintre ruși au acceptat modificarea Constituției

La referendumul din Rusia, 70 la sută dintre cetăţeni au acceptat modificarea Constituției.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2020 - 18:35

Comisia Electorală Centrală din Rusia a anunțat, miercuri, drept rezultat preliminar, că peste 70 la sută dintre cetățeni s-au pronunțat în favoarea modificării Constituţiei şi că mai puţin de 29 la sută au votat împotrivă.

Prezenţa la vot depășise deja 60 la sută la amiază, în condițiile în care pragul minim pentru validarea referendumului este de 50 la sută. Pentru modificarea Constituţiei Rusiei este necesară majoritatea simplă a voturilor exprimate.

Una dintre temele acceptate prin modificarea Constituției este dreptul unui politician de a candida de două ori la funcția de șef al statului, fără nicio referire la mandatele pe care le-a deținut înainte de această modificare a Constituției.

Alte teme vizate de modificările Constituției se referă la protecţia pensiilor şi la îngrădirea căsătoriilor homosexuale.

Comentarii