17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin spune că acuzațiile occidentale de spionaj sunt menite să frâneze dezvoltarea...

Putin spune că acuzațiile occidentale de spionaj sunt menite să frâneze dezvoltarea Rusiei

”Dacă nu ar fi existat Skripal, ei şi-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: să frâneze dezvoltarea Rusiei, considerată drept un posibil concurent”, a afirmat Putin în conferinţa se de presă anuală, ca răspuns la o întrebare referitoare la aceste scandaluri.

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina în SUA, unde este acuzată de ”complot” în vederea ”promovării intereselor Rusiei”, ea pledând ”vinovată”.

”Nu înţeleg ce ar putea mărturisi ea ţinând cont de faptul că nu îndeplinea nici un fel de misiune a guvernului”, a declarat Putin. ”Nu înţeleg de ce au închis-o. Nu există nici o bază”, a continuat el.

În opinia lui Putin, sancţiunile economice impuse Rusiei de către Occident sunt rezultatul influenţei crescânde a Rusiei în lume. ”Acest fapt are legătură cu creşterea puterii Rusiei”, a mai spus el.

Liderul rus, care a evocat îndeosebi progresele din sectorul agricol rus, este de părere că sancţiunile au fost într-un oarecare sens pozitive. ”Economia noastră s-a adaptat la limitările din exterior”, a afirmat Putin.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă