Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin: "Rusia vrea dialog constructiv, dar nu depinde doar de noi. E ca în dragoste"

Vladimir Putin va începe cel de-al patrulea mandat cu noi tensiuni cu Occidentul, după ce Rusia e acuzată că a folosit o neurotoxină, pentru a încerca să asasineze un fost spion rus, pe teritoriul Marii Britanii. Până în 2024, Occidentul tot cu Putin va negocia.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 21:53

Vladimir Putin se pregăteşte de încă şase ani la conducerea Rusiei. A câştigat un nou mandat de preşedinte, al patrulea. Asta înseamnă că va rămâne la putere până în 2024, o durată neimaîntâlnită în Rusia de la Stalin încoace. Vladimir Putin va începe cel de-al patrulea mandat cu noi tensiuni cu Occidentul, după ce Rusia e acuzată că a folosit o neurotoxină, pentru a încerca să asasineze un fost spion rus, pe teritoriul Marii Britanii.

Totul a mers conform planului pentru Vladimir Putin, care şi-a bătut propriile recorduri. După 3 mandate de preşedinte şi 1 mandat de prim-ministru, a obţinut aproape 77% din voturi. Următorul clasat n-a avut nici 12 procente.

Peste 55 de milioane de voturi a adunat Vladimir Putin, un număr fără precedent. E drept că nimeni din anturajul liderului rus nu avea vreo emoţie cu privire la această victorie.

Prezenţa a fost, de fapt, miza alegerilor pentru conducerea de la Kremlin, pentru că Vladimir Putin a vrut să demonstreze lumii că poporul încă vine să-l voteze, deci e legitim şi de susţinut de ţară în acţiunile lui. O prezenţă de peste două treimi era ţinta Kremlinul, iar ea a fost atinsă. Aproape 68% a fost rata de participare la aceste alegeri- mai mare decât la ultimele prezidenţiale.

Deşi au mai fost încă şapte contracandidaţi, preşedintele rus nu a avut, practic, niciun fel de concurenţă. E un rezultat al maşinăriei politice centralizate pe care a construit-o pe parcursul a aproape două decenii, spun experţii. De altfel, singurul lui opozant real, Aleksei Navalnîi, nu a avut voie să candideze.

Astăzi, liderul rus a spus că nu vrea o cursă a înarmării cu celelalte puteri ale lumii şi că Rusia îşi va reduce cheltuielile militare.

Vladimir Putin: Desigur, trebuie să acordăm atenţia necesară întăririi capacităţilor de apărare naţională. Dar vreau să vă spun că nimeni nu are de gând să accelereze vreo cursă a înarmării. Dimpotrivă, vrem să clădim relaţii în lume într-o manieră constructivă. Ne dorim şi îi încurajăm pe partenerii noştri să avem un dialog constructiv. Dar, desigur, nu depinde totul de noi. E ca în dragoste, trebuie să vrea ambele părţi, altfel nu mai e dragoste. În ceea ce ne priveşte, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a rezolva toate disputele cu partenerii noştri, prin mijloace politice şi diplomatice.

Comentarii