Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin respinge acuzațiile Marii Britanii privind atacul cu Noviciok

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Marea Britanie formulează acuzaţii nefondate împotriva Rusiei în cazul otrăvirii fostului spion rus şi a altor două persoane cu neurotoxina Noviciok în Salisbury, scrie The Guardian.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

17.07.2018 - 08:30

Întrebat într-un interviu pentru Fox News despre afirmaţia guvernului britanic conform căreia Moscova se află în spatele atacului cu Noviciok asupra fostului spion Serghei Skripal, Putin a declarat că Londra nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

„Dorim să vedem dovezi dar nimeni nu ni le dă”, a declarat Putin, după un summit cu preşedintele american, Donald Trump.

 
„Este aceeaşi situaţie cu acuzaţiile privind amestecul în alegerile din America”, a adăugat el, referindu-se la acuzaţiile conform cărora Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

„Vedem doar acuzaţiile nefondate – de ce este făcut în acest fel? De ce ar trebui ca relaţia noastră să fie înrăutăţită din cauza asta?, a precizat el.

Fostul spion rus care lucra pentru britanici, Serghei Skripal şi fiica sa Yulia au fost găsiţi inconştienţi în Salisbury pe 4 martie după ce au fost expuşi la Noviciok. Ambii şi-au revenit de atunci.

Pe 30 iunie, Charlie Rowley şi partenera sa, Dawn Sturgess, au fost expuşi la aceeaşi neurotoxină iar Sturgess a murit la spital pe 8 iulie.

Poiliţia investighează dacă substanţa la care au fost expuşi Rowley şi Sturgess este din aceeaşi gamă ca cea din cazul familiei Skripal.

În cazul lui Rowley şi Sturgess, fratele lui Rowley a precizat că substanţa la care au fost expuşi se afla într-o sticlă de parfum.

„Ce fel de sticlă? Care este formula chimică? Cine o are?”, a întrebat Putin în interviu.

Comentarii

loading...