Vladimir Putin

Putin merge în Turcia și va discuta cu Erdogan problema Ierusalimului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în Turcia, urmând să discute cu Erdogan problema Ierusalimului, informează agenția Anadolu citată de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.12.2017 - 20:46

Vizita lui Putin la Ankara se va efectua pe 11 decembrie, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale din Turcia.

Cei doi lideri vor avea o întrevedere în care vor aborda aspecte ale relaţiilor bilaterale, precum şi problemele regionale şi globale. În plus, cei doi vor discuta şi despre anunuţul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu privire la Ierusalim, dar şi despre conflictul din Siria.

Joi, cei doi lideri au avut o conversaţie telefonică în care au discutat despre anunţul SUA cu privire la recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului. Această conversaţie a avut loc la doar o zi după ce Trump a anunţat că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitala Israelului, în pofida criticilor internaţionale. Preşedintele Turciei, a denunţat decizia "nefericită" a omologului său din SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, avertizând că este vorba de o măsură care încalcă reglementările internaţionale.

Ultima întâlnire dintre Putin şi Erdogan a avut loc la 22 noiembrie, la Soci, unde au avut o întrevedere şi cu preşedintele Iranului pentru a discuta despre iniţierea unui proces de pace în Siria.

Comentarii