Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Putin își anunță "dezaprobarea semnificativă" față de transformarea Sfintei Sofia în moschee

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin i-a transmis liderului de la Ankara, Recep Erdogan, dezaprobarea Rusiei față de decizia de transformare a muzeului Sfânta Sofia în moschee.

Mihai Diac 0 comentarii

14.07.2020 - 00:56

Președintele Vladimir Putin i-a ''atras atenţia lui Recep Tayyip Erdogan cu privire la dezaprobarea semnificativă provocată în Rusia de decizia de a schimba statutul bisericii Sfânta Sofia din Istanbul'', a anunțat, luni, un comunicat al Kremlinului.

Comunicatul a fost publicat în urma unei convorbiri telefonice purtate între cei doi șefi de stat, Putin și Erdogan, ceea ce sugerează că președintele Putin n-a fost convins de argumentele prezentate de Erdogan.

Decizia regimului Erdogan de a transforma fosta catedrală bizantină în moschee fusese deja criticată și de patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe ruse.

Comentarii