15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin i-a promis lui Lukașenko sprijin militar în Belarus, împotriva Opoziției și...

Putin i-a promis lui Lukașenko sprijin militar în Belarus, împotriva Opoziției și a NATO

Dacă va fi necesar, Rusia este gata să asigure pentru Belarus sprijin, inclusiv militar, în conformitate cu pactul militar colectiv din care ambele țări fac parte, a anunțat, duminică, un comunicat al Kremlinului. 

Comunicatul a fost transmis după ce Aleksandr Lukaşenko anunțase că îl va contacta pe Vladimir Putin și după ce cei doi șefi de stat au avut, duminică, o convorbire telefonică.

Aleksandr Lukaşenko susține că avioane şi tancuri ale NATO au fost deplasate la o distanță de 15 minute de frontierele Belarusului – referindu-se probabil la trupe NATO din Polonia sau din Lituania. 

Pe de altă parte, comunicatul transmis de la Moscova susține că asupra Republicii Belarus se aplică presiune externă, fără a indica de unde vine această presiune.

După alegerile din Belarus, câștigate de Aleksandr Lukaşenko cu 80 la sută din voturi, populația a ieșit în stradă, acuzând fraudarea alegerilor, iar forțele de ordine au reacționat dur contra demonstranților.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă