Putin i-a promis lui Lukașenko sprijin militar în Belarus, împotriva Opoziției și a NATO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a asgurat pe omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, de faptul că îi poate trimite sprijin militar.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

16.08.2020 - 17:25

Dacă va fi necesar, Rusia este gata să asigure pentru Belarus sprijin, inclusiv militar, în conformitate cu pactul militar colectiv din care ambele țări fac parte, a anunțat, duminică, un comunicat al Kremlinului. 

Comunicatul a fost transmis după ce Aleksandr Lukaşenko anunțase că îl va contacta pe Vladimir Putin și după ce cei doi șefi de stat au avut, duminică, o convorbire telefonică.

Aleksandr Lukaşenko susține că avioane şi tancuri ale NATO au fost deplasate la o distanță de 15 minute de frontierele Belarusului - referindu-se probabil la trupe NATO din Polonia sau din Lituania. 

Pe de altă parte, comunicatul transmis de la Moscova susține că asupra Republicii Belarus se aplică presiune externă, fără a indica de unde vine această presiune.

După alegerile din Belarus, câștigate de Aleksandr Lukaşenko cu 80 la sută din voturi, populația a ieșit în stradă, acuzând fraudarea alegerilor, iar forțele de ordine au reacționat dur contra demonstranților.

Comentarii