17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPutin a schimbat cinci guvernatori de regiuni în Rusia

Putin a schimbat cinci guvernatori de regiuni în Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a schimbat din funcții cinci guvernatori de regiuni în Rusia.

Decretele de înlocuire din funcții a acestor demnitari au fost publicate în ziua de marți, 10 mai 2022. Au fost schimbați guvernatorii din regiunile Tomsk, Saratov, Ryazan și Kirov, precum și din republica Mari El.

Presa de stat din Rusia nu indică motivele acestor retrageri din funcție. Ar putea fi vorba de nemulțumirile președintelui Putin față de cei demiși. Dar ar putea fi vorba și de o pedepsire a unor oficiali de la centru, prin trimiterea lor în posturi îndepărtate de Moscova. De exemplu, între Tomsk și Moscova sunt 2800 de kilometri. Între Saratov și Moscova sunt circa 800 de kilometri.

Îndepărtați de la Moscova, ca guvernatori de regiuni

De exemplu, în Tomsk a fost trimis guvernator Vladimir Mazur, care până acum era adjunctul șefului Departamentului de Politică Internă de la Kremlin. În regiunea Kirov a fost trimis guvernator Alexander Sokolov, care până acum a lucrat în Direcția de Sprijin a Consiliului de Stat. În mod similar, în regiunea Ryazan a fost trimis guvernator Pavel Malkov. Până acum, el a fost șeful Serviciului de Statistică al Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies