10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternațional„Pui cu prune"

„Pui cu prune”

Vineri, de la ora 19.00, puteţi vedea la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez filmul „Pui cu prune (O iubire persană) a regizoarei iraniene Marjane Satrapi. Acţiunea se petrece în Teheranul anului 1958. De când îndrăgita vioară a lui Nasser Ali Khan, cel mai renumit violonist, este distrusă, acesta pierde gustul vieţii.

Incapabil să mai găsească o altă vioară pentru a o înlocui, el decide să se aşeze în pat şi să aştepte moartea. În aşteptarea ei, alunecă în reverii, în acelaşi timp melancolice, fericite şi pline de umor. Pe măsură ce fragmentele din captivanta lui poveste se unesc, descoperim marele lui secret: o extraordinară poveste de dragoste care i-a alimentat geniul şi muzica. Filmul porneşte de la o poveste reală, strălucitul violonist fiind chiar unchiul regizoarei. Marjane Satrapi este cunoscută pentru filmul de animaţie „Persepolis” şi pentru romanele sale grafice. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă