14.6 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăInternaționalProteste violente la Bruxelles împotriva restricțiilor Covid

Proteste violente la Bruxelles împotriva restricțiilor Covid

Mii de oameni au ieșit în stradă la proteste împotriva restricțiilor Covid, la Bruxelles. Acestea au devenit violente, iar autoritățile au fost nevoite să folosească forța pentru a-i îndepărta pe manifestanți.

Protestatarii furiioși aruncau cu pietre și artificii spre polițiști. Inițial, au mărșăluit pașnic prin centrul capitalei belgiene până în cartierul care găzduiește sediul instituțiilor Uniunii Europene. Acolo demonstrația și-a atins punctul final.

Proteste în cartierul UE din Bruxelles

În cartierul UE, un grup de protestatari purtând glugă negagră și scandând „liberte” (libertate) a început să arunce cu pietre în poliție. Autoritățile au folosit atunci gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit filmărilor și rapoartelor jurnaliştilor Reuters.

Manifestanții protestau împotriva regulilor impuse în octombrie, care obligă oamenii să prezinte permise COVID-19 pentru a accesa baruri și restaurante. Protestul a urmat noilor măsuri anunțate vineri pentru a reduce una dintre cele mai mari rate de infecție din Europa. Masca de protecție este obligatorie pentru copii, mai ales la școală. De asemenea, vacanțele elevilor au fost prelungite.

„Nu suport discriminarea sub nicio formă, iar acum există permisul de vaccin care este discriminatoriu, sancțiunile pentru îngrijitorii (nevaccinați) care sunt și discriminatorii, există vaccinarea obligatorie care se îndreaptă spre noi.”, a spus un protestatar.

La sfârșitul lunii noiembrie, un număr mult mai mare de manifestanți s-au ciocnit violent cu poliția de la Bruxelles. Acest lucru a dus la zeci de arestări, răni în rândul ofițerilor de poliție și daune materiale pe scară largă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:58

O nouă lovitură de la Zaporojie distruge un bloc de apartamente

O lovitură militară a lovit centrul orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei și a distrus clădiri rezidențiale, printre care și un bloc de apartamente, joi...
00:01:45

Candidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 ridică moralul la Kiev

Candidatura Ucrainei pentru a organiza Cupa Mondială din 2030, împreună cu Spania și Portugalia, a surprins plăcut pe cei din Kiev și din alte...

CCR va analiza pe 16 noiembrie sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizațiilor aleșilor locali

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 16 noiembrie sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizaţiilor primarilor şi şefilor de Consilii...
Ultima oră
Pe aceeași temă