Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Manifestații împotriva lui Emmanuel Macron, la un an de mandat

Câteva mii de oameni au mărşăluit sâmbătă pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva preşedintelui Emmanuel Macron şi a politicilor sale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2018 - 21:28

Un reporter dpa a văzut protestatari mărşăluind în centrul capitalei Franţei cu pancarte pe care scria "Stop Macron".
După incidentele violente declanşate în Paris de o grupare de extrema stângă în timpul marşurilor tradiţionale de 1 Mai, poliţia a anunţat întărirea securităţii, 2.000 de agenţi urmând a fi desfăşuraţi.
Printre protestatari s-au aflat şi studenţi şi angajaţi ai căilor ferate, aflaţi în grevă de câteva săptămâni.
Criticii lui Macron susţin că reformele economice şi sociale promovate de preşedintele francez favorizează corporaţiile şi bogătaşii. Organizatorii şi-au botezat în mod ironic demonstraţia drept "Sărbătoarea lui Macron şi a lumii sale".
În centrul defilării s-au regăsit patru care alegorice: carul Jupiter, carul Dracula, carul Napoleon, fiecare dintre ele având la conducere o persoană deghizată în Macron, acuzat că este "preşedintele bogaţilor", şi un car "rezistenţă".
Manifestaţii au avut loc sâmbătă şi în alte regiuni din Franţa. La Toulouse (sud-vest), au defilat circa 1.500 de persoane - potrivit poliţiei -, 3.000, potrivit organizatorilor, iar la Bordeaux, numărul participanţilor s-a ridicat la 500. 

Comentarii

loading...