15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalProtest la Moscova împotriva blocării unui serviciu de mesagerie

Protest la Moscova împotriva blocării unui serviciu de mesagerie

Autorizată de către Primăria Moscovei, manifestaţia a reunit în centrul capitalei circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei şi organizatorilor, o cifră relativ mare pentru o adunare a opoziţiei. O manifestaţie similară împotriva restricţiilor asupra Internetului a reunit doar o mie de persoane la Moscova în august 2017.

Manifestanţii purtau pancarte cu sloganuri antiguvernamentale şi drapele ruseşti, scandând uneori ”Putin este un hoţ” sau ”Nu rămâneţi tăcuţi”, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului.

Navalnîi s-a adresat apoi mulţimii, mulţumindu-i cofondatorului Telegram, Pavel Durov, pentru că a înfiinţat mesageria criptată, apreciată de numeroşi ruşi.

Durov a calificat manifestaţia ca fiind ”fără precedent”, într-un text publicat pe reţeaua socială Vkontakte la adresa manifestanţilor. ”Energia voastră schimbă lumea”, a afirmat el.

La jumătatea lunii aprilie, autorităţile ruse au ordonat blocarea aplicaţiei cu 200 de milioane de utilizatori (dintre care 7 % în Rusia). Blocarea Telegram a avut loc la puţin timp după alegerea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat şi cu mai puţin de o lună înainte de învestirea lui în funcţie pe 7 mai.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă