Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Agerpres

Protest anti-Brexit, la doi ani de la votul istoric

Manifestaţia a fost considerată cea mai mare de la votul din 2016 prin care s-a decis la limită părăsirea UE, organizatorii spunând că au participat mai mult de 100.000 de persoane.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2018 - 20:37

Zeci de mii de susţinători ai Uniunii Europene au mărşăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall şi până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează EFE, dpa şi Reuters, scrie Agerpres.

Traseul marşului a fost de la Pall Mall până la Piaţa Parlamentului, oamenii umplând străzile capitalei Marii Britanii cu steaguri şi bannere ale UE şi creând o mare de galben şi albastru, culorile simbol ale Uniunii.

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult.

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People's Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de "divorţ" agreat cu UE.

Liderul liberal-democrat, Vince Cable, a declarat că Brexit nu este o afacere încheiată" şi ar putea fi inversată, iar co-liderul Partidului Verde, Caroline Lucas, a spus mulţimii că Brexit "va fi un dezastru pentru această ţară".

Manifestanţii anti-Brexit plănuiesc o "vară de acţiune", cu evenimente din întreaga ţară, menite să încurajeze opoziţia faţă de Brexit şi crearea de presiuni asupra guvernului pentru a oferi publicului mai multă implicare.

Parlamentul urmează să voteze acordul final de Brexit în toamnă, Guvernul insistând în mod repetat asupra posibilităţii de a părăsi UE fără un acord de retragere.

Marşul vine după un sondaj citat de The Independent, conform căruia aproximativ 48% au cerut un referendum asupra "înţelegerii finale", faţă de 25% care nu a vrut un alt vot.

Comentarii

loading...