Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Profesoarele dintr-o ţară UE sunt pozate pe sub fuste de elevi, în timpul orelor

O asociaţie a profesorilor din Marea Britanie a transmis zilele trecute că s-au înmulţit cazurile în care profesoarele sunt pozate şi filmate cu telefonul pe sub fuste de către elevii adolescenţi, iar imaginile sunt apoi distribuite pe reţele de socializare şi aplicaţii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2018 - 13:56

O asociaţie a profesorilor din Marea Britanie a transmis zilele trecute că s-au înmulţit cazurile în care profesoarele sunt pozate şi filmate cu telefonul pe sub fuste de către elevii adolescenţi, iar imaginile sunt apoi distribuite pe reţele de socializare şi aplicaţii precum Snapchat sau Messenger, transmite The Telegraph. Potrivit lui Sion Amlyn, de la organizaţia NASUWT, au existat cazuri în care victimele au intrat în depresie după astfel de incidente.

În alte cazuri, cadrele didactice au fost pozate sau filmate cu smartphone-ul de sus, un fenomen numit „downblousing”.
Advertisement

Anunţul sindicatului vine într-o perioadă în care se fac dimersuri pentru pedepsirea, în Anglia şi Ţara Galilor, a celor care le fac femeilor poze sub fustă fără acordul lor (un fenomen cunoscut ca „upskirting”). Legislaţia este susţinută de premierul Theresa May. Dacă va fi adoptată, cei găsiţi vinovaţi de upskirting vor petrece până la doi ani după gratii.

Problema a fost adusă în prim plan anul trecut după ce o tânără din Marea Britanie a lansat o petiţie online pentru schimbarea legislaţiei, care a strâns deja zeci de mii de semnături. Gina Martin a decis să ia atitudine după ce un bărbat i-a făcut o poză sub fustă în timp ce se afla la un festival muzical din Hyde Park, Londra. Deşi a avut martori, iar imaginile au fost văzute de poliţie, nimeni nu a fost pedepsit.

În România ai şanse reduse să demonstrezi prejudiciul

În România, legislaţia nu acoperă upskirting-ul, iar victimele pot acţiona în instanţă astfel de perverşi doar pe cale civilă. Potrivit avocatului Cristian Ene, astfel de cazuri, în care femeile merg în instanţă din această cauză, sunt extrem de rare în România, potrivit Go4it. Asta probabil din cauza faptului că legislaţia este foarte vagă. Astfel, pentru a primi compensaţii morale sau financiare în urma unui astfel de incident, o femeie trebuie să demonstreze că i-a fost afectată imaginea.

Decizia instanţei depinde şi de spaţiul în care s-a făcut poza, public sau privat, în primul caz fiind mult mai greu de demonstrat prejudiciul de imagine. Nu în ultimul rând, pentru a avea şanse mai mari de câştig în instanţă ar trebui cumva ca în poza făcută de un pervers în România sub fusta unei femei să se vadă şi faţa victimei, ceea ce este aproape imposibil.

Comentarii

loading...