Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocata Natalia Veselniţkaia

Procurorul Mueller insistă să afle detalii despre întâlnirea lui Trump Jr. cu o avocată din Rusia

Procurorul special Robert Mueller se concentrează asupra unor declaraţii ale lui Donald Trump Jr. referitoare la o controversată întâlnire cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, informează AFP citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 15:43

Întâlnirea s-a produs în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016, susține ziarul The New York Times (NYT).

Fiul lui Donald Trump a declarat iniţial, într-un comunicat difuzat în iulie, că întâlnirea respectivă, care a avut loc la Trump Tower din New York, a fost organizată pentru a discuta despre politica adopţiei de copii referitoare la Rusia.

Comunicatul respectiv a fost redactat cu participarea directă a lui Donald Trump. Dar, în mai multe email-uri trimise odată cu apropierea întâlnirii cu Veselniţkaia, Trump Jr. îşi exprima interesul privind posibilitatea de a obţine de la ea informaţii stânjenitoare pentru rivala democrată a lui Donald Trump în cursa prezidenţială, Hillary Clinton.

Potrivit unei informaţii a NYT, colaboratori ai lui Mueller, procurorul care anchetează suspiciunile referitoare la o ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, ''i-au interogat pe numeroşi responsabili al Casei Albe'' pe această temă, pentru a stabili ''cât de mult a supravegheat Donald Trump procesul''.

Cotidianul american relatează de asemenea că echipa lui Robert Mueller le-a adus la cunoştinţă avocaţilor lui Donald Trump că respectivul comunicat referitor la întâlnirea cu avocata rusă ''este unul din circa zece subiecte despre care anchetatorii vor să discute în cadrul unei întâlniri faţă în faţă cu preşedintele, întâlnire care este în curs de negociere.

NYT adaugă că Mark Corallo, fost purtător de cuvânt al echipei juridice a lui Donald Trump, ar urma să depună mărturie că Hope Hiks, directoarea pe probleme de comunicare a Casei Albe, s-ar putea să fi avut intenţia de a obstrucţiona justiţia.

Potrivit articolului, Hope Hicks a declarat într-o convorbire telefonică faptul că email-urile lui Trump Jr. care au precedat întâlnirea cu Veselniţkaia ''nu vor fi difuzate niciodată'', ceea ce l-a determinat pe Corallo să creadă că ea avea intenţia de a le ascunde.

Avocatul dnei Hicks, Robert P. Trout, a negat în cotidian că a făcut o astfel de declaraţie. ''Ea nu a spus niciodată aceasta. Ideea că Hope Hicks a sugerat la un moment dat că email-uri sau alte documente urmează să fie ascunse sau distruse este complet falsă''.

Echipa lui Mueller şi două anchete parlamentare încearcă să stabilească dacă Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale pentru a-l ajuta pe Donald Trump s-o învingă pe Hillary Clinton, dacă a existat o complicitate a echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia şi dacă Donald Trump a încercat să creeze obstacole investigaţiilor.

Comentarii