16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUPDATE Visa susține că funcționarea cardurilor a revenit la normal

UPDATE Visa susține că funcționarea cardurilor a revenit la normal

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate.

UPDATE Rețeaua de carduri Visa a revenit la normal 

Reţeaua de carduri Visa funcţionează normal, a anunţat compania, care a precizat că problemele care au afectat vineri utilizatorii din Europa au fost ”rezultatul unei defecţiuni de hardware”. “Nu avem niciun motiv să credem că acest lucru a fost asociat cu orice acces neautorizat sau eveniment rău intenţionat”, a precizat compania.

Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte.

“Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid”, a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franţa şi Italia.

Gravitarea fenomenului nu este deocamdată cunoscută. Cei mai mulți utilizatori care se plâng pe Facebook sau Twitter susțin că nu pot folosi cardurile Visa. Cele mai întâlnite probleme, și cele mai grave, sunt în mediul offline, la magazine sau servicii.

Banca Angliei colaborează cu Visa la identificarea problemelor. Este însă unul dintre cele mai proaste momente când un astfel de sistem poate să aibă probleme. Vinerea, în cele mai multe țări, lumea se pregătește de weekend și este un flux mai mare de cumpărături și cheltuieli. 

Primele probleme serioase cu cardurile Visa, dar și momentul când au fost confirmate oficial, au început la ora 16.30 (ora României). 

Conform Băncii Regale a Scoției, utilizatorii de Visa pot retrage bani de la bancomate. Dificultățile sunt raportate la plata cu cardul. 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă