19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPrinţul Charles a fost desemnat succesorul reginei Elisabeta la conducerea Commonwealth

Prinţul Charles a fost desemnat succesorul reginei Elisabeta la conducerea Commonwealth

Regina Elisabeta a II-a, care va împlini sâmbătă 92 de ani, şi-a exprimat joi dorinţa ca fiul ei Charles să îi succeadă la conducerea organizaţiei, o funcţie care nu este ereditară şi care are caracter simbolic.

‘Este dorinţa mea sinceră ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate şi continuitate pentru generaţiile viitoare şi să decidă ca, la un moment dat, Prinţul de Wales să ducă mai departe munca importantă începută de tatăl meu în 1949’, a declarat joi suverana, la deschiderea oficială a întâlnirii şefilor de guverne din Commonwealth.

Reuniţi până vineri seara, liderii Commonwealth-ului, care grupează 53 de state foste colonii britanice, au acceptat cererea suveranei, în timpul discuţiilor desfăşurate la Castelul Windsor, au informat BBC şi Sky news.

Regina Elisabeta a II-a a fost proclamată şeful Commonwealth-ului la încoronarea sa în 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

Mai mulţi oficiali şi-au exprimat deja susţinerea pentru prinţul Charles, între care premierul britanic Theresa May şi omologul ei canadian Justin Trudeau.

Cu toate acestea, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, de opoziţie, a susţinut că şefia Commonwealth-ului ar trebui să revină prin rotaţie statelor membre.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă