12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Primarul oraşului Salonic a fost bătut de un grup de naţionalişti

VIDEO Primarul oraşului Salonic a fost bătut de un grup de naţionalişti

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinaţionaliste, era prezent la o ceremonie în amintirea Genocidului Grecilor Pontici, în momentul în care a fost agresat. Aproximativ 12 naţionalişti i-au cerut lui Boutaris să părăsească zona în care avea loc evenimentul şi apoi l-au bătut.

Potrivit preşedintelui consiliului local din Salonic, Calypso Goula, câţiva bărbaţi au aruncat cu sticle în Boutaris şi după ce primarul a căzut l-au lovit în cap şi în picioare.

“A fost un coşmar. M-au atacat câteva persoane. Mă loveau peste tot”, a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistenţii săi să părăsească zona şi a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observaţie.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a condamnat agresiunea, precizând că atacatorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

“A fost o tentativă fascist de a-l ataca şi intimida pe primar”, a reacţionat şi partidul de stânga Syriza, care este la guvernare.

Şi principalul partid de opoziţie, Noua Democraţie, a condamnat atacul şi a cerut arestarea agresorilor.

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă