Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul oraşului Salonic, Yiannis Boutaris, în vârstă de 75 de ani, a a ajuns la spital.

VIDEO Primarul oraşului Salonic a fost bătut de un grup de naţionalişti

Primarul oraşului Salonic, Yiannis Boutaris, în vârstă de 75 de ani, a a ajuns la spital după ce a fost bătut de un grup de naţionalişti la un eveniment în memoria grecilor ucişi de turci în Primul Război Mondial, relatează BBC, conform Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2018 - 13:15

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinaţionaliste, era prezent la o ceremonie în amintirea Genocidului Grecilor Pontici, în momentul în care a fost agresat. Aproximativ 12 naţionalişti i-au cerut lui Boutaris să părăsească zona în care avea loc evenimentul şi apoi l-au bătut.

Potrivit preşedintelui consiliului local din Salonic, Calypso Goula, câţiva bărbaţi au aruncat cu sticle în Boutaris şi după ce primarul a căzut l-au lovit în cap şi în picioare.

“A fost un coşmar. M-au atacat câteva persoane. Mă loveau peste tot”, a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistenţii săi să părăsească zona şi a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observaţie.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a condamnat agresiunea, precizând că atacatorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

“A fost o tentativă fascist de a-l ataca şi intimida pe primar”, a reacţionat şi partidul de stânga Syriza, care este la guvernare.

Şi principalul partid de opoziţie, Noua Democraţie, a condamnat atacul şi a cerut arestarea agresorilor.

 

Comentarii

loading...