Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Wikimedia

Primarul Londrei vrea un nou referendum pe tema Brexit

Sadiq Khan, primarul Londrei, a lansat un apel la organizarea unui nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Blocul comunitar, insistând că britanicii trebuie să aibă şansa de a decide dacă doresc să rămână în Uniunea Europeană, informează cotidianul The Guardian.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2018 - 18:26

Într-un editorial publicat sâmbătă seara în The Observer, Khan afirmă că „timpul se scurge cu rapiditate” şi Cabinetul condus de Theresa May pare să fie „nepregătit şi depăşit”, relatează Mediafax.

Primarul Londrei a mai avertizat că în acest moment Marea Britanie are în faţă două posibilităţi: un acord nefavorabil pentru Regatul Unit, ori părăsirea Blocul comunitar fără un acord cu UE.

„Ambele sunt incredibil de riscante şi nu cred că Theresa May are mandatul de a se juca atât de flagrant cu economia şi mijloacele de trai ale oamenilor”, susţine Khan.

Eşecul de negocia un acord cu UE ori o înţelegere nefavorabilă ar putea avea efecte grave asupra Marii Britanii, inclusiv pierderea a 500.000 de locuri de muncă, o criză de personal în spitale, pierderi pentru mediul de afaceri britanic, iar poliţia ar trebui să se pregătească de tulburări civile, a avertizat primarul, membru al Partidului Laburist, aflat în opoziţie.

Sadiq Khan a mai afirmat că propune „un vot public privind orice acord de Brexit obţinut de Guvern, sau un vot privind un Brexit fără acord dacă nu este obţinut, alături de opţiunea rămânerii în UE”.

Comentarii

loading...