20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPrimarul Londrei vrea un nou referendum pe tema Brexit

Primarul Londrei vrea un nou referendum pe tema Brexit

Într-un editorial publicat sâmbătă seara în The Observer, Khan afirmă că „timpul se scurge cu rapiditate” şi Cabinetul condus de Theresa May pare să fie „nepregătit şi depăşit”, relatează Mediafax.

Primarul Londrei a mai avertizat că în acest moment Marea Britanie are în faţă două posibilităţi: un acord nefavorabil pentru Regatul Unit, ori părăsirea Blocul comunitar fără un acord cu UE.

„Ambele sunt incredibil de riscante şi nu cred că Theresa May are mandatul de a se juca atât de flagrant cu economia şi mijloacele de trai ale oamenilor”, susţine Khan.

Eşecul de negocia un acord cu UE ori o înţelegere nefavorabilă ar putea avea efecte grave asupra Marii Britanii, inclusiv pierderea a 500.000 de locuri de muncă, o criză de personal în spitale, pierderi pentru mediul de afaceri britanic, iar poliţia ar trebui să se pregătească de tulburări civile, a avertizat primarul, membru al Partidului Laburist, aflat în opoziţie.

Sadiq Khan a mai afirmat că propune „un vot public privind orice acord de Brexit obţinut de Guvern, sau un vot privind un Brexit fără acord dacă nu este obţinut, alături de opţiunea rămânerii în UE”.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă