Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prima femeie-senator musulmană din Australia a fost învestită în funcţie

Prima femeie-senator musulmană din Australia a depus luni jurământul în parlament, la numai o săptămână după ce un senator al extremei drepte a susţinut un discurs inflamat, în care îndemna la interzicerea migraţiei musulmanilor spre Australia, informează dpa.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 08:58

"Este o onoare să fiu învestită în Senatul Australiei chiar acum! Sunt încântată să mă apuc de lucru alături de minunaţii mei colegi de la Partidul Verzilor", a notat senatoarea Mehreen Faruqi pe contul său de Twitter după ce s-a alăturat Camerei Superioare a Parlamentului australian.

Săptămâna trecută, senatorul Fraser Anning a fost criticat la scară largă după ce a îndemnat, în primul său discurs în parlament, la "soluţia finală în problema imigraţiei" pentru a pune capăt migraţiei musulmane spre Australia. "Soluţia finală la problema imigraţiei este desigur un vot popular", a spus Anning, folosind fraza "soluţie finală" care se referă la planul Germaniei naziste privind uciderea în masă a evreilor.

Anning a dat mâna luni cu Faruqi şi a felicitat-o într-un foarte scurt schimb de cuvinte pentru învestirea ei ca senator.

"Mai ales după săptămâna trecută este cu adevărat bine să Vă avem aici", a declarat Penny Wong, liderul din Senat al Partidului Laburist, salutând-o pe Faruqi.

Faruqi, 55 de ani, a imigrat în Australia din Pakistan în 1992. Înainte de a intra în politică, ea avea o strălucită carieră de aproape două decenii ca profesor şi inginer. În 2013, ea a devenit prima femeie musulmană care a intrat vreodată în vreun parlamentul australian, după ce a devenit membră a Camerei Superioare în Parlamentul statului South Wales.

Potrivit datelor de recensământ, în jur de 2,6 la sută dintre cei 24 de milioane de australieni sunt musulmani.

Comentarii

loading...