Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Prim-ministrul Kosovo nu vede ”nicio analogie” cu Catalonia

Prim-ministrul Kosovo, născut dintr-o sciziune cu Serbia şi pe care Madridul refuză să îl recunoască de teamă să nu încurajeze separatismul catalan, a respins orice comparaţie cu această regiune a Spaniei, într-un interviu publicat luni în El Pais.

Share

Rl online 0 comentarii

30.04.2018 - 14:23

"Nu există nicio analogie posibilă între Kosovo şi Catalonia", a declarat Ramush Haradinaj, adăugând că ţara sa nu va recunoaşte "niciodată" independenţa acestei regiuni ce aspiră la secesiune.

Kosovo şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2008. Cinci ţări din Uniunea Europeana - Spania, Cipru, Grecia, România şi Slovacia - au refuzat să o recunoască.

"Kosovo s-a născut din dezintegrarea federaţiei iugoslave, într-un proces sângeros al tuturor împotriva noastră. Acesta nu este cazul în Spania, unde drepturile civile şi politice sunt respectate", a spus Ramush Haradinaj.

"Noi luptăm pentru democraţie, dar mai ales pentru drepturile omului. Acesta nu este cazul Cataloniei", a insistat el.

Guvernul spaniol a preluat controlul asupra Cataloniei în octombrie, după votul unei declaraţii unilaterale de independenţă al deputaţilor separatişti în parlamentul regional.

Curtea Supremă îi urmăreşte penal pentru "rebeliune" pe liderii separatişti implicaţi în această proclamaţie, dintre care unii se afla în detenţie provizorie.

Ramush Haradinaj s-a declarat "deschis oricărui contact" cu guvernul spaniol, cu trei săptămâni înaintea unui summit extraordinar al Uniunii Europene asupra Balcanilor la Sofia pe 17 mai.

Potrivit presei spaniole, şeful guvernului Mariano Rajoy ar fi decis să nu se ducă acolo pentru a evita întâlnirile cu liderii din Kosovo. Serviciile lui Rajoy nu au comentat această informaţie luni dimineaţă.

Comentarii